Fried chicken med tartarsaus

Det er et prosjekt å fritere kylling. Men får du den ordentlig sprø og smakfull, er det verdt arbeidet. Vi serverer kyllingbitene med en tartarsaus som sparker fra seg i flere retninger.

4 porsjoner | 1 time + 5 timer marinering

600 g lårfilet av kylling, utbeinet

2 l frityrolje

til marinaden:

3 dl kulturmelk

1 ts paprikapulver

1 ts oregano, tørket

1 ts kayennepepper

1 ts hvitløkspulver

1 ts fint salt

1 ts pepper


til melblandingen:

3 dl fint hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts paprikapulver

1 ts tørka oregano

1 ts kayennepepper

1 ts hvitløkspulver

1 ts fint salt

1 ts pepper


til tartarsausen:

1 dl majones

2 ss gresk yoghurt

1 ts honning

1 ts dijonsennep

1 sjalottløk, finhakket

12-15 kapers, finhakket

2 ss gressløk, finhakket

1 ts kayennepepper

skall fra en 1/2 sitron, finrevet

salt 

pepper

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell marinaden over. Masser den godt inn. Sett formen i kjøleskapet i minst fem timer, gjerne over natta.

Bland sammen alle ingrediensene til melblandingen. Spre den utover en stor tallerken eller en ildfast form. 

Varm opp oljen i en stor gryte med tjukk bunn, gjerne en støpejernsgryte. Bruk håndtaket på en tresleiv eller en spisepinne av tre for å sjekke temperaturen. Når det bruser rundt sleiva/pinnen, er oljen klar. 

Løft et kyllingstykke opp av marinaden og la det renne av seg litt. Legg stykket i melblandingen. Snu det rundt et par ganger og pakk melet godt rundt kyllingen, slik at melet kommer inn i alle kriker og kroker. 

Legg stykket forsiktig ned i oljen. Det skal begynne å frese godt med en gang. Gjør det ikke det, skru opp varmen et par hakk. 

Gjør det samme med et par andre kyllingstykker. Pass på at du ikke overfyller gryta.  

Friteringen bør ta 20-25 minutter. Snu kyllingstykkene forsiktig et par ganger underveis for å sikre at de blir jevnt fritert. Når de er skikkelig gylne, tar du dem ut og legger dem på en rist for å renne av seg oljen. 

Bland sammen alle ingrediensene til tartarsausen. Smak til med salt og sitronsaft. Sausen tåler fint å stå i kjøleskap i et par dager. 

NB: Varm olje kan ta fyr. Så følg med på gryta hele tida og ha et lokk i nærheten, slik at du kan dekke til gryta hvis det begynner å brenne. Husk at du ikke må helle på vann, det gjør bare vondt verre..

Neste
Neste

Flatstekt kylling