Mozzarella og grilla paprika
Når paprikaen grilles, blir den søt og røkt i smaken. Sammen med syrlige kapers og fersk mozzarella blir det et lett, lite sommermåltid. Hvis du vil lage den som en delerett på festbordet, kan du fint doble oppskriften. Du kan også grille paprikaen på en ordentlig grill, hvis du er så heldig å ha en sånn.
2 porsjoner | 30 minutter
2 mozzarella
2 røde paprika
en håndfull basilikumblader, finhakket
2 ts kapers
2 ss olivenolje
1 ts balsamico
flaksalt
pepper
landbrød til servering
Sett ovnen på grillfunksjon.
Del paprikaene i to på langs. Fjern stilkene og frøene. Legg paprikaene med kuttsida ned på et steikebrett eller en rist kledd med aluminiumsfolie. Sett brettet høyt i ovnen og la paprikaene grille til skallet er svart.
Legg paprikaene i en bolle og dekk med plastfolie. La dem ligge der en stund. Da blir det enklere å fjerne skallet.
Fjern skallet og skjær paprikaene i strimler.
Bland paprikaen sammen med basilikum, kapers, olivenolje, balsamicoeddik og en klype salt.
Spre paprikablandingen utover et fat. Riv over mozzarella og topp med olivenolje, flaksalt og pepper.
Server med grilla landbrød gnidd med hvitløk.