Bakt søtpotet med bacon og erter
En bakt potet kan være et måltid i seg selv. Du kan fylle den med nesten hva som helst. Bare pass på å inkludere et syrlig element, som en sitronmajones, for å balansere sødmen. Sprøtt bacon er alltid godt.
2 porsjoner | 1,5–2 timer
2 store søtpoteter
200 g frosne grønne erter
125 g bacon, i strimler
1 hvitløkfedd, finhakket
1 eggeplomme
1 dl nøytral olje
saft fra en 1/2 sitron
et par never småbladsalat
finrevet parmesan til topping
salt
pepper
Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
Stikk noen hull i skallet på søtpotetene. Legg dem på en rist med bakepapir og bak dem i ovnen til de er helt møre. Det tar omtrent 1,5 time.
Ha eggeplomme og hvitløk i en bolle. Pisk inn litt og litt olje. Begynn med kun et par dråper, så kan du øke mengden etter hvert som majonesen tykner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Steik baconet sprøtt.
Kok opp en liten kjele med vann. Ha i de frosne ertene, la dem koke i ett minutt og sil av.
Del søtpotetene på langs og lag noen snitt i innmaten. Smør innmaten med majonesen og fyll med erter og bacon.
Ha noen dråper sitronsaft eller vann i resten av majonesen for å tynne den ut litt. Bland den lett inn i de grønne bladene. Legg en liten neve med blader på hver potet og topp med parmesan.