Linsegryte med salsiccia

Denne gryta henter smak fra den krydrede italienske pølsa salsiccia og løk, stangselleri og gulrot stekt til en sofrito. Den varmer godt, på flere måter, og passer godt på en kald vinterkveld.

4 porsjoner | 1,5 time

200 g salsiccia 

1 gul løk, finhakket 

1 gulrot, finhakket

1 stilk stangselleri, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket 

400 g hermetiske tomater

5 dl kyllingkraft 

2 ss hvitvinseddik 

1 laurbærblad 

2 bokser hermetiske linser

en håndfull basilikumblader

salt 

pepper

tørkede chiliflak 

olivenolje 

finrevet parmesan til topping

Press kjøttet ut av pølsene. Steik kjøttet i en gryte med litt olje. Hakk kjøtt i små biter. Når kjøttet er gjennomstekt og fått farge, tar du det ut av gryta.

Ha i gul løk, stangselleri, gulrot og en klype salt. Stek på middels varme til alt er mykt, ca. 20 minutter. Rør jevnt og trutt, slik at det ikke brenner seg. 

Ha i hvitløk og stek videre i et par minutter.

Ha i hvitvinseddik, kraft, tomater, laurbærblad og pølsebitene. 

Skyll linsene og ha dem i gryta. La gryta småputre uten lokk i en times tid til den har fått en fyldig konsistens. 

Fjern laurbærbladet. Ha i en god klunk med olivenolje. Rør inn basilikumblader. Smak til med salt, pepper og chiliflak. 

Server med grilla landbrød og finrevet parmesan. 

Neste
Neste

Tomatsuppe med mozzarella