Tomatsuppe med mozzarella

En tomatsuppe blir ikke bedre enn tomatene som supper seg i den. Aller best blir suppa med godt modne norske småtomater, som Juanita eller Sunstream. Får du ikke tak i gode ferske tomater, kan du bruke hermetiske. Da dropper du ovnsbakingen, selvsagt.

2 porsjoner | 1 time

800 g småtomater 

3-4 hvitløkfedd 

noen kvaster timian 

5 dl kjøtt- eller grønnsakskraft

1 mozzarella 

olivenolje 

salt 

pepper 

Varm opp ovnen til 160 grader, over- og undervarme. 

Ha tomatene i en ildfast form. Legg i timian og hele hvitløkfedd. Ringle over olivenolje og strø på salt.

Steik tomatene i ovnen i ca. 45 minutter, til de er helt myke. 

Fjern timianen. Stavmiks eller blend tomatene til en jevn puré. Du kan også presse innmaten ut av de bakte hvitløkfeddene og ha dette med i miksen.

Kok opp puréen i en kjele. Ha i litt og litt varm kraft til du synes at suppa har en fin konsistens. Smak til med salt og eventuelt litt sukker. 

Fordel suppa i skåler. Riv en mozzarella i biter og putt bitene i skålene. 

Topp med olivenolje og pepper. 

Server gjerne med grillet landbrød gnidd med hvitløk.

Forrige
Forrige

Linsegryte med salsiccia

Neste
Neste

Ertesuppe med creme fraiche