Tomatsuppe med mozzarella
En tomatsuppe blir ikke bedre enn tomatene som supper seg i den. Aller best blir suppa med godt modne norske småtomater, som Juanita eller Sunstream. Får du ikke tak i gode ferske tomater, kan du bruke hermetiske. Da dropper du ovnsbakingen, selvsagt.
2 porsjoner | 1 time
800 g småtomater
3-4 hvitløkfedd
noen kvaster timian
5 dl kjøtt- eller grønnsakskraft
1 mozzarella
olivenolje
salt
pepper
Varm opp ovnen til 160 grader, over- og undervarme.
Ha tomatene i en ildfast form. Legg i timian og hele hvitløkfedd. Ringle over olivenolje og strø på salt.
Steik tomatene i ovnen i ca. 45 minutter, til de er helt myke.
Fjern timianen. Stavmiks eller blend tomatene til en jevn puré. Du kan også presse innmaten ut av de bakte hvitløkfeddene og ha dette med i miksen.
Kok opp puréen i en kjele. Ha i litt og litt varm kraft til du synes at suppa har en fin konsistens. Smak til med salt og eventuelt litt sukker.
Fordel suppa i skåler. Riv en mozzarella i biter og putt bitene i skålene.
Topp med olivenolje og pepper.
Server gjerne med grillet landbrød gnidd med hvitløk.