Pasta puttanesca
Også kalt horepasta, muligens fordi den er rask å lage og derfor kunne tilberedes mellom slagene i de napolitanske bordellene. Da har det iallfall kommet én god ting ut av et horehus.
2 porsjoner | 20 minutter
200 g spagetti eller linguine
15 småtomater, delt i to
2 hvitløkfedd, finhakket
3-4 ansjosfiléter
2 ts kapers, finhakket
en håndfull svarte oliven, grovhakket
en håndfull persille, finhakket
en klype chiliflak
salt
olivenolje
parmesan til topping
Varm opp godt med olje i en steikepanne. Ha i hvitløk og la den frese i et minutt. Ha i chiliflak og ansjos. Bruk en sleiv til å hakka og løse opp ansjosen.
Legg tomatene i panna, med kuttsiden ned. La dem steike i noen minutter før du skviser dem, slik at saftene renner ut i panna.
Sett pastaen på kok i godt saltet vann.
Når pastaen nærmer seg ferdig, rører du inn kapers, oliven og persille i tomatsausen.
Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, rører du den inn i sausen. Ha gjerne i litt pastavann for jevne sausen. Smak til med salt.
Topp hver porsjon med finrevet parmesan.