Pasta puttanesca

Også kalt horepasta, muligens fordi den er rask å lage og derfor kunne tilberedes mellom slagene i de napolitanske bordellene. Da har det iallfall kommet én god ting ut av et horehus.

2 porsjoner | 20 minutter

200 g spagetti eller linguine 

15 småtomater, delt i to

2 hvitløkfedd, finhakket

3-4 ansjosfiléter

2 ts kapers, finhakket

en håndfull svarte oliven, grovhakket

en håndfull persille, finhakket

en klype chiliflak 

salt 

olivenolje 

parmesan til topping

Varm opp godt med olje i en steikepanne. Ha i hvitløk og la den frese i et minutt. Ha i chiliflak og ansjos. Bruk en sleiv til å hakka og løse opp ansjosen.

Legg tomatene i panna, med kuttsiden ned. La dem steike i noen minutter før du skviser dem, slik at saftene renner ut i panna.

Sett pastaen på kok i godt saltet vann.

Når pastaen nærmer seg ferdig, rører du inn kapers, oliven og persille i tomatsausen.

Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, rører du den inn i sausen. Ha gjerne i litt pastavann for jevne sausen. Smak til med salt. 

Topp hver porsjon med finrevet parmesan.

Forrige
Forrige

Hvitløkspasta

Neste
Neste

Pasta med trippel ostesaus