Hvitløkspasta

Du kan gjøre mye gøy med hvitløk, blant annet konfitere den. Da blir feddene myke og milde, nesten søte, og kan blendes sammen til en saus. Ikke vær redd for mengden hvitløkfedd her. Oljen kommer til å fjerne den skarpe smaken.

2 porsjoner | 1 time

250 g spagetti eller linguine

1 hel hvitløk 

1 dl kremfløte 

1 ss hvitvinseddik

en håndfull parmesan, finrevet

2 ss bladpersille, finhakket

solsikkeolje

salt

Skrell hvitløkfeddene. Legg dem i en liten kjele og dekk med solsikkeolje. Varm opp oljen og la feddene trekke på lav varme til de er helt myke. Det burde ta rundt 45 minutter. Oljen skal bruse lett rundt feddene, ikke koke. 

Ta feddene ut av oljen. Oljen kan du kjøle ned og bruke senere. 

Stavmiks eller blend feddene sammen med fløte og en klype salt. 

Hell hvitløkssausen i en panne. Ha i hvitvinseddik og hold sausen varm mens du koker pastaen i godt saltet vann.

Når pastaen nærmer seg ferdigkokt, skrur du av varmen på sausen og rører inn parmesan. Ha i persille og smak til med salt.

Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, rører du den godt inn i sausen. Ha i litt pastavann for å jevne sausen. 

Topp hver porsjon med parmesan.

Forrige
Forrige

Linguine i brunet smørsaus

Neste
Neste

Pasta puttanesca