Linguine i brunet smørsaus

Denne retten tar like lang tid å lage som det tar pastaen å koke. Altså ikke lenge. Det nøtteaktige smøret er en god base for ulike tilsetninger. Her har vi brukt hvitløk, persille og sitron, som gir friskhet og sting. Pinjekjernene bidrar med tekstur.

2 porsjoner | 15 minutter

250 g linguine (eller spagetti)

50 g smør

1 hvitløkfedd, finhakket

skall fra en 1/2 sitron, finrevet

en håndfull persille, finhakket

2 ss pinekjerner, ristet

parmesan til topping

salt

Sett pastaen på kok i godt saltet vann.

Brun smøret i en panne over middels varme. Når smøret lukter nøtteaktig, og det har dannet seg små brune partikler i smøret, er det ferdig. Pass på at det ikke blir brent.

Ha hvitløk, persille og sitronskall i smøret. Skru av varmen.

Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, har du den i smørsausen. Ha i litt pastavann også. Rør og vend på pastaen til sausen er godt fordelt. Smak om det trengs mer salt eller syre.

Topp hver porsjon med ristede pinjekjerner og finrevet parmesan.

Neste
Neste

Hvitløkspasta