Linguine i brunet smørsaus
Denne retten tar like lang tid å lage som det tar pastaen å koke. Altså ikke lenge. Det nøtteaktige smøret er en god base for ulike tilsetninger. Her har vi brukt hvitløk, persille og sitron, som gir friskhet og sting. Pinjekjernene bidrar med tekstur.
2 porsjoner | 15 minutter
250 g linguine (eller spagetti)
50 g smør
1 hvitløkfedd, finhakket
skall fra en 1/2 sitron, finrevet
en håndfull persille, finhakket
2 ss pinekjerner, ristet
parmesan til topping
salt
Sett pastaen på kok i godt saltet vann.
Brun smøret i en panne over middels varme. Når smøret lukter nøtteaktig, og det har dannet seg små brune partikler i smøret, er det ferdig. Pass på at det ikke blir brent.
Ha hvitløk, persille og sitronskall i smøret. Skru av varmen.
Når pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, har du den i smørsausen. Ha i litt pastavann også. Rør og vend på pastaen til sausen er godt fordelt. Smak om det trengs mer salt eller syre.
Topp hver porsjon med ristede pinjekjerner og finrevet parmesan.