Knuste parmesanpoteter
En av de beste måtene å servere poteter på. De passer som tilbehør til kjøtt, som del av et smårettbord eller som en egen snackrett med aioli til. Husk å blåse på.
3–4 porsjoner | 1 time
12–14 kokefaste småpoteter
1 dl nøytral olje
1 hvitløkfedd, knust
noen kvaster timian
en håndfull parmesan, finrevet
3-4 ss gressløk, finhakket
salt
flaksalt
Sett potetene på kok i godt saltet vann. Kok potetene nesten møre. Sil av vannet og la potetene dampe av seg.
Varm opp oljen i en liten kjele. Ha i hvitløkfedd og timian. La oljen stå på lav varme og trekke til seg smaken av hvitløk og timian i 10–15 minutter. Fjern hvitløkfeddet og timianen.
Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme.
Hell den smaksatte oljen på et steikebrett. Legg i potetene og vend dem i oljen. Steik potetene i ovnen i 15 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og press potetene forsiktig med en gaffel. De skal knuses lett, ikke gå helt i oppløsning.
Øs litt av oljen over potetene, strø på salt og riv et lag parmesan over hver potet. Steik potetene videre i 10–15 minutter til osten er smeltet og potetene er gylne.
La potetene hvile i noen minutter før servering. Topp med gressløk, flaksalt og parmesan.