Stekte poteter med estragonaioli
Sprø på utsiden, myke i midten. Gode i seg selv, men enda bedre om du dypper dem i en tjukk aioli med smak av estragon. Tenkt på den som en enklere variant av bearnaise.
2 porsjoner | 1 time
500 g småpoteter
2 hvitløkfedd
1 eggeplomme
1 ts dijonsennep
saft fra en 1/2 sitron
1 dl nøytral olje
3 ss estragon, finhakket
flaksalt
nøytral olje til steiking
Kok potetene nesten møre i godt saltet vann. Hell av vannet og la potetene kjøle seg ned litt.
Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
Del potetene i to på langs. Legg dem med kuttsiden ned på et bakebrett med olje på. Legg i et par hele hvitløkfedd med skall.
Steik potetene i ovnen i 30 minutter. Løft opp en potet og sjekk om undersiden er gyllen. Er den ikke det, steik videre. Potetene som ligger langs kantene, vil bli fortere stekt enn de som ligger i midten.
Rør sammen eggeplomme, sennep, sitronsaft og en klype salt i en bolle. Visp inn olje gradvis. Start med kun et par dråper, så kan du øke mengden etter hvert som aiolien tykner.
Rør inn estragon. Finhakk innmaten fra de bakte hvitløkfeddene og rør inn. Smak til med salt og pepper.
Legg potetene i en skål. Topp med flaksalt og gjerne litt estragon.