Trisotto
Alt blir bedre med tre. Har har vi gitt parmesanen selskap av skarp hvit cheddar og søt mozzarella. På toppen har vi strødd noen ristede brødsmuler, som sprø kontrast. En av våre favorittrisottoer.
4 porsjoner | 30 minutter
4 dl risottoris
1,6 l kyllingkraft
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
3 ss hvitvinseddik (eller et glass tørr hvitvin)
3 ss smør
50-60 g parmesan, finrevet
50-60 g hvit cheddar, finrevet
1 mozzarella, i biter
3 ss gressløk, finhakket
ristede brødsmuler
salt
pepper
olivenolje
Kok opp kraft i en kjele og hold den på kokepunktet.
Varm opp olje i en romslig steikepanne. Ha i sjalottløk og steik den myk og blank. Ha i hvitløken og steik videre i et par minutter.
Rør inn risen og la den bli varm.
Ha i hvitvinseddik og la den trekke inn risen.
Tilsett varm kraft, en øse av gangen. La krafta koke nesten inn før du tilsetter en ny. Rør jevnt og trutt.
Når risen er ferdigkokt, men fortsatt har et lite bitt i midten, skrur du ned varmen til det laveste. Ha i litt mer kraft hvis du synes risottoen virker for tykk. Rør inn parmesan, cheddar og smørterninger. Vend inn biter med mozzarella.
Smak om det trengs mer salt.
Fordel risottoen på tallerkener. Topp med nykverna pepper, gressløk, olivenolje og rista brødsmuler.