Creamy fiskesuppe med blåskjell
En klassisk kremet fiskesuppe, med smak fra blåskjellkraft. Her må du gjerne eksperimentere med andre fisketyper og frukter fra havet. Bruk det ferskeste du finner. Og ikke spar på fløten.
4 porsjoner | 45 minutter
1 kg ferske blåskjell
200 g laksefilét, i terninger
200 g torskefilét, i terninger
1 gulrot, finhakket
1 fennikel, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 glass hvitvin
3 dl kremfløte
5 dl grønnsak- eller fiskekraft
en håndfull persille, finhakket
en håndfull dill, finhakket
saft fra 1 sitron
olivenolje
salt
pepper
Rens blåskjellene. Kast skjell som er ødelagt.
Steik gulrot og fennikel i en gryte med olje i ca. 5 minutter. Ha i hvitløk og steik videre i 1–2 minutter.
Ha i blåskjell og hvitvin. Legg på lokk, rist kjelen og kok til blåskjellene har åpnet seg (ca. 5 minutter). Fisk blåskjellene ut av gryta.
Ha i kraft og kremfløte. La det småkoke i et par minutter før du skrur ned varmen til det laveste. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Ha i fisk og urter og la det trekke i et par minutter til fisken er så vidt gjennomkokt.
Rør inn blåskjellene. Eventuelt kan du ta ut muskelen ut av halvparten av blåskjellene og røre dem inn i suppa, og dandere de resterende skjellene på hver tallerken.
Topp med olivenolje og en skvis sitronsaft.