Betecarpaccio

Bakte beter er søte og kjøttfulle og gjør seg godt i carpaccio-form. Topp med en syrlig vinaigrette og høvlet parmesan for å balansere sødmen. Her har vi servert retten som en forrett for to, men den kan fint lages som tilbehør til middagen eller som en av flere småretter.

2 porsjoner | 1–1,5 time

2 middels store rødbeter

1 sjalottløk, finhakket

10–12 kapers, finhakket

1 ts dijonsennep

1 ts honning

saft fra en ½ sitron

3 ss dill, finhakket

½ dl olivenolje

parmesan til topping

salt 

pepper

Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.

Pakk rødbetene, med skallet på, i aluminiumsfolie. Legg betene på et bakebrett eller en rist og bak i ovnen til de er helt møre. Det burde ta 50–60 minutter. Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom den største beten for å sjekke om den er mør. Ta betene ut av ovnen og pakk dem ut.

Rør sammen sennep og noen dråper sitronsaft i en bolle. Pisk inn oljen litt og litt, start med kun noen dråper for å sikre at vinaigretten ikke skiller seg, så kan du øke mengden etter hvert som dressingen tykner.

Ha i dill, kapers, sjalottløk og honning. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Spre skivene utover et fat og topp med vinaigretten.

Avslutt med høvlet parmesan og dilldusker.

Forrige
Forrige

Grillet sommerkål med hvitløkhollandaise

Neste
Neste

Gratinert blomkål