Betecarpaccio
Bakte beter er søte og kjøttfulle og gjør seg godt i carpaccio-form. Topp med en syrlig vinaigrette og høvlet parmesan for å balansere sødmen. Her har vi servert retten som en forrett for to, men den kan fint lages som tilbehør til middagen eller som en av flere småretter.
2 porsjoner | 1–1,5 time
2 middels store rødbeter
1 sjalottløk, finhakket
10–12 kapers, finhakket
1 ts dijonsennep
1 ts honning
saft fra en ½ sitron
3 ss dill, finhakket
½ dl olivenolje
parmesan til topping
salt
pepper
Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
Pakk rødbetene, med skallet på, i aluminiumsfolie. Legg betene på et bakebrett eller en rist og bak i ovnen til de er helt møre. Det burde ta 50–60 minutter. Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom den største beten for å sjekke om den er mør. Ta betene ut av ovnen og pakk dem ut.
Rør sammen sennep og noen dråper sitronsaft i en bolle. Pisk inn oljen litt og litt, start med kun noen dråper for å sikre at vinaigretten ikke skiller seg, så kan du øke mengden etter hvert som dressingen tykner.
Ha i dill, kapers, sjalottløk og honning. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Spre skivene utover et fat og topp med vinaigretten.
Avslutt med høvlet parmesan og dilldusker.