Caprese i tomatkraft
Caprese er godt, men caprese i tomatkraft er bedre. Som alltid er det viktig med gode tomater. Finner du kun vasne, blodfattige tomater, spiller det ingen rolle hvor gode de andre ingrediensene er. Lag noe annet.
2 porsjoner | 10 minutter
6 store modne tomater
en håndfull basilikumblader
1-2 ts sukker
1 ts hvitvinseddik
2-3 ss olivenolje
2 mozzarella
flaksalt
ev. brød til servering
Del tomatene i fire. Skjær ut innmaten og ha den i en sil over en bolle. Skvis og press innmaten, slik at du får ut så mye saft som mulig.
Ha sukker, eddik og en klype salt i tomatsafta. Pisk inn olivenoljen. Smak til med salt og sukker.
Del tomatkjøttet i passende biter. Ha bitene i en bolle sammen med basilikumblader, en skvett tomatkraft og en klype salt. Bland det lett sammen.
Fordel tomat-og basilikumblandingen i to skåler. Hell over tomatkraft. Topp med mozzarella, olivenolje og flaksalt.