Caprese i tomatkraft

Caprese er godt, men caprese i tomatkraft er bedre. Som alltid er det viktig med gode tomater. Finner du kun vasne, blodfattige tomater, spiller det ingen rolle hvor gode de andre ingrediensene er. Lag noe annet.

2 porsjoner | 10 minutter

6 store modne tomater 

en håndfull basilikumblader 

1-2 ts sukker 

1 ts hvitvinseddik

2-3 ss olivenolje 

2 mozzarella 

flaksalt 

ev. brød til servering

Del tomatene i fire. Skjær ut innmaten og ha den i en sil over en bolle. Skvis og press innmaten, slik at du får ut så mye saft som mulig.

Ha sukker, eddik og en klype salt i tomatsafta. Pisk inn olivenoljen. Smak til med salt og sukker.

Del tomatkjøttet i passende biter. Ha bitene i en bolle sammen med basilikumblader, en skvett tomatkraft og en klype salt. Bland det lett sammen. 

Fordel tomat-og basilikumblandingen i to skåler. Hell over tomatkraft. Topp med mozzarella, olivenolje og flaksalt.

Neste
Neste

Grillet sommerkål med hvitløkhollandaise