Grillet sommerkål med hvitløkhollandaise

Sommerkål er kanskje det beste du kan legge på grillen. Et par minutter på hver kuttside og de tynne bladene forvandles til søte, saftige flak. Kålen trenger selskap av noe fett, og her kommer fettet i form av en hollandaise med bakt hvitløk. En god rett i seg selv, eller som tilbehør til grillmat og fisk.

4 porsjoner | 1 time

1 sommerkål/nykål 

1 hel hvitløk 

2 eggeplommer 

200 g meierismør, i terninger 

saft fra 1 sitron 

salt 

nøytral olje til grilling

Varm opp ovnen til 200 grader, over- og undervarme.

Kutt av toppen på hvitløken. Ringle over noen dråper olje og pakk hvitløken inn i aluminiumsfolie. 

Bak hvitløken i ovnen i 40 minutter.

Pakk hvitløken ut av folien og la den kjøle seg ned litt før du presser ut og moser innmaten.

Bland hvitløksmassen sammen med eggeplommer og en skvis sitronsaft i en glass- eller metallbolle. Sett bollen over kokende vannbad. Pass på at bollen ikke berører vannet. 

Rør til blandingen har tyknet. Tilsett smør, et par terninger av gangen, mens du rører jevnt og trutt. Når alt smøret er tilsatt og smeltet inn, fjerner du bollen fra varmen. Smak til med salt og sitronsaft. 

Del sommerkålen i fire båter ved å kutte gjennom stilken. Smør grillen eller panna med olje. Grill båtene på høy varme i 4-5 minutter på begge kuttsidene. 

Legg båtene på et fat. Strø over litt salt og hell over godt med hollandaise. 

Server med grillet landbrød eller som tilbehør til fisk.

Forrige
Forrige

Caprese i tomatkraft

Neste
Neste

Betecarpaccio